Kiropraktiikka auttaa

Apua kiropraktiikasta.

Apua kiropraktiikasta seuraavin asioihin

Turku Kiropraktikko

Hengenahdistus tai astma

Jos selkäranka ei liiku oikein tai jos rintakehä on jumiutunut, hengitys saattaa olla rajoittunutta ja vaikee, joskus jopa kivuliasta. Hyvä ryhti ja rangan oikeanlainen toiminta on tärkeää hengityksen kannalta. Kiropraktikot osaavat palauttaa oikeanlaista liikettä selkärankaan ja kylkiluihin, jotta hengitys kulkee vapaammin.
Holland Medican Journal raportoi, että ryhmässä johon kuului 115 lapsiperhettä 73% niistä oli käyttänyt kiropraktiikkaa astman hoidossa ja näistä 115 perheestä 92% kertoi, että kiropraktiikasta oli hyötyä heidän lapsilleen astman hoidossa.

Turku Kiropraktikko

Kiropraktiikka lapsille

Oikein toimiva ranka ja keskushermosto ovat pohja terveelliseen elämään. On arvioitu, että synnytyksen aikana vauvan niskaan kohdistuu noin 10 - 40kg edestä painetta, mikä saattaa aiheuttaa toimintahäiriöitä hermostoon ja rankaan. Muita selkärangan liikkeisiin ja hermostoon vaikuttavia tekijöitä ovat urheilutapaturmat kuten taklaukset tai toistuvat virheliikkeet ja asennot, liukastumiset, puhelimen jatkuva käyttö ja istuminen koulun penkillä. Paras aika käydä tutkimuksessa on synnytyksen jälkeen ja toiseksi paras aika on juuri nyt! Kiropraktisessa hoidossa olevan 200 lapsen terveyttä ja hyvinvointia on verrattu 200 lapseen, jotka eivät käyneet kiropraktisessa hoidossa. Kiropraktikolla käyneillä oli tutkitusti: vähemmän korvatulehduksia, vähemmän allergioita, vähemmän nielurisan tulehduksia ja astmaa. Kannattaa siis tuoda lapsesi kiropraktikolle tutkimukseen, jossa tarkistetaan selkärangan ja hermoston toiminta, jotta lapsellasi on kaikki edellytyksen terveelliseen elämään.

Turku kiropraktikko

Raajojen puutuminen ja säteilykivut raajoissa

Mikäli selkärangasta puuttuu tai loppuu oikeanlainen liike, saattaa se lisätä painetta välilevyihin tai hermostoon. Tämä johtaa hermojuuren puristumiseen. Se taas voi johtaa puutumiseen, pistelyyn tai kipuun, joka säteilee käsivarsiin, sormiin, varpaisiin tai pohkeisiin. Kiropraktikko osaa poistaa kyseisiä toimintahäiriöitä rangasta, parantaa ryhtiä ja parantaa selkärangan terveyttä, mikä auttaa oireisiin.

Turku kiropraktikko

Ryhti

Ryhti vaikuttaa kaikkiin fysiologisiin toimintoihin hengityksestä hormonien tuotantoon. Huonoon ryhtiin on liitetty seuraavia terveyteen vaikuttavia asioita:
- 30 % huonompi hapenottokyky
- Astman paheneminen
- Korkea verenpaine
- Sydämmen huonontunut terveys
- Krooninen selkäkipu
- Vähempi lihasvoima ja suorituskyky
- Jopa 10 vuotta lyhyempi elinikä.
Kiropraktisella hoidolla voidaan parantaa tai palauttaa oikeanlainen ryhti. Ensimmäisen käynnin aikana arvioimme ryhtiäsi ja annamme sinulle hoitosuunnitelman siitä, kuinka sitä voidaan parantaa.

stress, neuralgia, headache

Päänsärky, migreeni tai huimaus

Aivojen verenkierto on erittäin tärkeää keskushermoston terveydelle. Aivot saavat verta vain ja ainoastaan kahdesta valtimosta, joista toinen kulkee kaularangan läpi. Mikäli kaularanka ei liiku oikealla tavalla saattaa se johtaa päänsärkyyn tai migreeniin tai huimaukseen. Jos aivojen verenkierto on heikentynyt saattaa se vaikuttaa terveyteen muullakin tavalla. Jopa 70% päänsäryistä johtuvat kaularangan liikkumattomuudesta tai nikamien väärästä asennosta.

move, hand, pain

Välilevyongelmat

Toistuvat liikkeet ja pienet traumat, jotka kohdistuvat rankaan voivat vaurioittaa välilevyä ja ajan myötä seurauksena voi olla välilevyn pullistuma. Kiropraktisella hoidolla pyritään palauttamaan oikeanlainen ryhti ja normalisoimaan selkärangan muodot ja liikkuvuus. Hoito poistaa painetta hermostosta ja välilevystä.

physiotherapy, gymnastics, doctor

Nivelrikko tai kulumaa rangassa

Nikamien liike luo pumppausmekanismin nikamien välissä, joka tuo ravintoaineita välilevyyn ja pitää niitä terveinä. Jos normaali liike muuttuu, saattaa se vaikuttaa välilevyn terveyteen. Kiropraktisella hoidolla on mahdollista normalisoida liikettä rangassa. On arvioitu, että 90 % aivojen stimulaatiosta syntyy selkärangan liikkeestä. On tärkeää, että selkäranka liikkuu hyvin ja oikealla tavalla myös aivojen kannalta

Usein esitetyt kysymykset

Kiropraktikko tutkii selkärankaa ja poistaa toimintahäiriöitä rangasta, jotta hermosto voi lähettää aivoista rangan kautta kehoon oikeita viestejä. Kansankielellä tätä sanotaan niskautteluksi/naksautteluksi. Oikea termi asialle on adjustointi. Adjustointi tehdään käsin käyttäen oikeanlaista voimaa. Hyvä kiropraktikko tietää missä adjustoida, koska adjustoida ja milloin ei kannata adjustoida laisinkaan. Käytämme erilaisia objektiivisia mittauksia selvittääksemme nämä asiat. Kiropraktikon tehtävänä on pitää huoli, että ranka toimii niin kuin sen pitää, että aivot ja hermosto ovat optimaalisessa yhteydessä kehoon.

Scroll to Top